Turgutlu'da Şanlı Zaferin 109'uncu Yıldönümü Kutlandı

TAKİP ET

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü çeşitli programlarla kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı, Turgutlu Belediyesi Eski Mezarlık Şehitlik Alanı ve Turgutlu Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen törenlerle şehitler anıldı.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda düzenlenen Tören, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Turgutlu Temsilciliği, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partiler tarafından, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu Sorumlusu Ahmet İlter gerçekleştirdi.

İlter; ” Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde; işgalcilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi, milletin yaralı bağrında bağımsızlık umudunu yeşerten Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.”dedi.

Günün anlam ve önemini belirten diğer konuşma ise Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya tarafından gerçekleştirildi.

Kaymakam Kapankaya; ”Bugün Türk ve dünya tarihinde unutulmaz bir iz bırakan ve vatan topraklarının tanık olduğu en büyük kahramanlıkların yaşandığı Çanakkale Zaferi’nin, 109’uncu yılını bir kez daha aynı gurur ve heyecanla milletçe anıyor ve kutluyoruz. Çanakkale Zaferi, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir azim ve kararlılıkla, yüreklerde yanan özgürlük ve bağımsızlık ateşinin, vatan sevgisi ve imanla harmanlanarak yazıldığı bir kahramanlık destanıdır. Bugün hepimize düşen ortak görev ulusal değerlere, bilince Cumhuriyete sahip çıkmak Çanakkale, Kurtuluş savaşını kazanan ruhu korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Yurdumuzu bizlere emanet eden Aziz Şehitlerimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu ve Çanakkale Kahramanı Mustafa Kemal ATATÜRK, “Türk çocuğu, atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” diyerek ecdadımızı unutmadan geçmişten ders alarak; Karşımıza çıkacak tüm güçlükleri birlik, beraberlik içinde yenerek ve yılmadan çalışarak örnek bir ülke olmayı başarmak millet olarak en önemli görevimizdir. Cennet vatanımızı bize emanet eden atalarımıza karşıda bu en büyük sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferini kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılarak destan yazan tüm kahramanlarımızı, vatanımız, bağımsızlığımız, uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda düzenlenen program sona erdi.

Turgutlu Belediyesi Eski Mezarlık Şehitlik Alanı’nda, Şehitlik Anıtına çelenk sunumuyla başlayan günün ikinci töreni; Turgutlu Gıda Çarşısı İmam Hatibi Hüseyin Şentürk tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Turgutlu İlçe Müftüsü Ömer Çoban tarafından yapılan dua ile devam etti. Şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve karanfil bırakılması ile Şehitlikteki tören sona erdi.

Şehitlikteki programın ardından Turgutlu Protokolü, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosunu ziyaret etti.

Günün son programı, Turgutlu Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Turgutlu Kaymakamlığı koordinesinde Turgutlu Şehit Abdullah Tayyip Olçok Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan “18 Mart Şehitler Günü” programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yapılan Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma Turgutlu Şehit Abdullah Tayyip Olçok Ortaokulu Fen Bilgileri Öğretmeni Çimen Tahtacı tarafından yapıldı. Okul öğrencileri tarafından “Bir Yolcuya” ve “Bayrak” adlı şiirler okundu. Öğrenciler tarafından gösterimi yapılan zeybek gösterisi ve “Gölgeler Aslını Yaşatır” isimli tiyatro oyunuyla program sona erdi.

Düzenlenen Törenlere Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, , Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Turgutlu Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Küçükekiz, Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karaçalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu Sorumlusu Ahmet İlter, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Turgutlu Temsilciliği Başkanı Hüsamettin Sağlık, belediye başkan adayları, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri, kurum amirleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Turgutlu’da Şanlı Zaferin 109’uncu Yıldönümü Kutlandı 18 Mart Şehitleri Anma Günü