Manisa Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla vektörlerle mücadele alanında önemli bir eğitim programı düzenledi. Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Vektörlerle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitimde, sinekler ve haşereler gibi vektörlerin taşıdığı hastalıklar ve bu vektörlerle mücadelede kullanılan biyosidal ürünler üzerine detaylı bilgiler verildi. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimde 53 yeni personel bu alanda eğitim alırken, 76 personel de mevcut bilgilerini güncelledi.
Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası Verildi
Eğitimde sinek ve haşere mücadelesi, biyosidal ürünlerin kullanımı ve bu ürünlerin halk sağlığına olan etkileri üzerine kapsamlı bilgiler verildi. Katılımcılara eğitim sonunda Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası verildi. Eğitimde, Ziraat Mühendisi Yılmaz Yavaş ve ekibi, katılımcılara teorik ve pratik bilgiler sunarak, sahadaki etkili mücadelenin nasıl yapılacağı konusunda detaylı bilgiler aktardı.
17 İlçede İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor
Vektörlerle Mücadele Şube Müdürü Uğur Dilik, yaz aylarında artan haşere ve sinek popülasyonuna karşı bilimsel ve etkili mücadele yöntemlerinin uygulanmaya devam ettiğini belirtti. Dilik, 17 ilçede yürütülen ilaçlama çalışmalarına 52 araç ve 136 personel ile devam edildiğini ifade etti. Sulak alanlar, yeşil alanlar, açık alanlar ve kanallar gibi çeşitli bölgelerde yapılan ilaçlama çalışmalarının halk sağlığını koruma amacı taşıdığı vurgulandı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, biyosidal ürünlerin etkin ve profesyonel bir şekilde uygulanması için her yıl bu tür eğitimlerle personelinin bilgisini güncelleyerek, halk sağlığını tehdit eden vektörlerle etkin bir şekilde mücadele etmeyi sürdürüyor.